Semester :)

Efter mycket om och men så kom vi äntligen iväg på vår efterlängtade semester. Och som vi behövde det! Den här gången stannade vi hemma i Bahia Feliz hela resan, och hade en renodlad semester. Inga handlingsresor eller annat pyssel med lägenheten.

Det jag älskar mest med Gran Canaria är solen, värmen och havet.

img_2844

Vi gjorde det riktigt bekvämt för oss den här gången, och åt mycket på restaurang. En ny favorit i Bahia Feliz är El Toro grill. De är specialiserade på texmex och grillad mat. Första dagen åt jag chimichanga med skaldjur. Detta är verkligen en prisvärd restaurang!

img_2836

Vi myste, lekte och skojade mycket. Den absolut viktigaste ingrediensen för en lyckad semester <3. Puss på dig min goa unge!img_2850

Sedan gjorde vi ett dagsbesök på Blue Bay Beach Club. För 500 kr kunde vi spendera hela dagen på deras poolområde. Då ingick även varsin liten dryck till mig och Klas. Jag tycker att det var lite i dyraste laget. Det ingick ingen badhandduk, och lekparken som fanns var väldigt skruttig/sliten. Men det var ett lugnt och fint område med vacker utsikt över havet. Det fanns både vuxenpool och barnpool med en rutschkana som Vera uppskattade mycket. Så vi ser framemot att komma hit och nyttja poolen gratis i december, när Veras farmor och farfar kommer att bo här :).img_2867

Resten av dagarna hängde vi på vår nya favoritstrand Playa Aguila, dit vi har knappt 1 km. Den har svart lavasand (perfekt för att bygga sandslott), och är ungefär lika stor som stranden i San Agustin (för er som känner till den). Det är främst spanjorer/kanarier som är här, så det är en lugn och fridfull strand. Det finns t.ex. inte någon sportbar, så engelsmännen lyser med sin frånvaro.
img_2873

Vera gräver, bygger och häller i flera timmar :).img_2874

img_2876

Och som av en händelse så råkar en av Gran Canarias bästa restauranger – Rincon – ligga vid Playa Aguila. Prisnivån är högre än den vanliga turistnivån, men maten håller en helt annan klass. Vi var där två gånger, och det säger väl det mesta om vad vi tyckte :).img_2878

Dagens fångst.img_2881

Deras paella var jättebra enligt mig. Inte så bra enligt Klas ;).img_2895

Han var desto mer nöjd när vi gjorde ett återbesök på El Toro grill. Sista kvällen festade han och Vera till det med jordgubbar och grädde.

img_2902

Själv höll jag mig till vuxenkaffe. Det var ingen som fick smaka av mig…img_2904

Sedan vill jag även passa på att tipsa om en annan restaurang i Bahia Feliz som jag tycker är väldigt bra, nämligen El Sultan. De har superfina tapas, men även en del annat gott såsom sallad, pasta och indisk gryta. Prisläget är lite mittemellan. Har dessvärre inte någon bra bild därifrån. Snart har vi testat oss igenom hela restaurangutbudet i Bahia Feliz, och det är väl just dessa tre som jag har skrivit om som jag verkligen kan rekommendera.

Det kändes lite extra vemodigt att åka hem till Sverige den här gången. Jag tror att det var extra jobbigt eftersom vi bara var borta en vecka. Det går ju inte att komma ifrån att ganska stor del av resan går åt till transport. Dock tycker jag att vi har fått riktigt bra rutin på det här med flygresa, flygplats och busstransporter nu. Det märks att Vera blir mer och mer resvan för varje gång, och att jag och Klas blir mer resvana som föräldrar.

Nu är det lite mindre än fyra veckor kvar tills vi åker tillbaka. Jag längtar redan massor!

img_2845

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.