Paleopizza

Jag har hittat ett riktigt bra recept på pizzadeg! Blanda 1 dl pofiber, 1 dl mandelmjöl, 4 ägg, 2 msk fiberhusk och 2,5 tsk bakpulver. Låt vila 10 minuter. Platta ut degen på ett bakplåtspapper (fukta händerna så att det inte fastnar, degen är ganska kletig). Förgrädda i ugnen 10 minuter, 200 grader. Ta ut och garnera med önskat pålägg (jag tog tomatsås, skogschampinjoner, röd paprika, rödlök, bacon och oregano). Grädda sedan i ca 15 minuter till.

Jag lade på färsk basilika, och serverade med en hemgjord coleslaw. Det behövs inte någon ost, jag lovar!

IMG_2533

Jag tycker att det kan vara lite svårt att sålla bland alla ”alternativa” recept när det kommer till bröd, pasta, pannkakor o.s.v. Mycket smakar bara ägg. Eller så får det en konstig bismak av fiberhusk. Men jag har hittat några riktiga guldkorn, och detta är ett av dem! Jag har tidigare skrivit om några andra guldkorn: Fröknäcke samt Banan- och bovetepannkakor.

Snart hoppas jag kunna lägga upp lite smarriga pastarecept. Men vi får se hur veckan ser ut, och vad energin räcker till :).

Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.