Godaste kladdkakan

Jag har längtat efter lite ”vanligt” fika nu de senaste veckorna, och igår fick jag äntligen tummen ur och bakade kladdkaka. Jag följde receptet, förutom att jag använde bikarbonat istället för bakpulver samt att jag bytte ut två av matskedarna kakao mot carobpulver. Angående bikarbonaten så gjorde jag missen att jag ersatte rakt av, men egentligen borde jag ha halverat mängden – alltså 0,5 tsk istället för 1 tsk. Gällande carobuplvret så gick det alldeles utmärkt att byta ut lite av kakaon. Det blev fortfarande en rund och fin chokladsmak. Detta är ett tips till alla med migrän som reagerar på choklad! Många av oss tål ju kakao i små mängder, men man vill ju ha kvar den där kraftiga smaken – och då hjälper carobpulver till att lyfta den kakaomängd som man klarar av. Jag tycker att carob är ett bra komplement, men inte en ren ersättningsprodukt.

Serverade kakan med kokosgrädde (orkade inte vispa, utan ställde in en burk kokosmjölk i kylen och lät mjölken skikta sig) och vindruvor.

IMG_2083

* * *

Idag är det lite ovisst vad som händer. Vera har blivit förkyld (feber och ont i halsen), så planen är att hon får hålla sig inne. Jag och Klas ska turas om att gå ut lite. Men vi får se hur det går med de här planerna. Vera är inte direkt stillsam av sig… Nu på morgonen har hon använt ”borren” till parasollet för att ”bila” legot samt dockservisen (den är fantastiskt hållbar!). Jag misstänker att de här idéerna kommer från serien ”Stadens hjältar”. Och nu har hon plockat ur köksskåpen och bjuder mig på fika, samt tagit in alla sandleksaker i vardagsrummet. Jaja, vi får se hur länge detta håller.

Senare idag kommer det upp lite bilder från Maspalomas/Meloneras. Vi var där och jetsetade oss för ett par dagar sedan :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.