Senaste dagarna…

Tiden har bara sprungit iväg senaste veckan… Vi har firat Midsommar och haft en riktig värmebölja. I 3 dygn hade vi runt 32 grader dygnet runt. Högsta temperaturen här på GC uppmättes på västra sidan – 37 grader i skuggan! Men nu är det lagom varmt igen, och fläktar skönt precis som det brukar göra :).

Midsommarafton firade vi först hemma genom att äta sill, lax m.m. Sedan åkte vi iväg till Svenska kyrkan i San agustin. Det var ett jättefint firande med musikunderhållning, dans runt stången och tipspromenad. Vi var på ett område som heter Rocas rojas (ett stort Bungalow-komplex), och där fanns en pool. Perfekt för alla badsugna bebisar och toddlers!

DSC_0020

En mycket fin stång tycker jag!DSC_0021

Efter bad kommer mat och vila :).DSC_0026

Väl hemma så mumsade jag och Klas i oss den här fina lilla tårtan som jag hade förberett. DSC_0027

Det blev lite huggsexa om sista biten…eller vad säger du Klas? ;).DSC_0029

* * *

Nu har vi varit här i drygt 4 veckor, och vi börjar bli mer och mer hemmastadda. Vi vet i vilka affärer man köper vad, var byggmarknaden och sopstationen finns o.s.v. Jag har börjat plugga spanska glosor, och hoppas att jag så småningom ska kunna börja plugga spanska i Sverige. Ju längre tid vi är här – desto större behov känner jag av att kunna kommunicera. För även om vi ibland kan förstå lite av vad spanjorerna säger (det är jättekonstigt – och fantastiskt! – men vissa saker lossnar bara av att vara här och lyssna på språket), så saknar jag att kommunicera på riktigt. Igår åkte vi till Svenska kyrkan och fikade och pratade lite, och idag träffade jag på några svenska på stranden som jag passade på att prata med. Men annars saknar jag inte mycket här (bara katterna och närstående såklart).

Idag är Klas iväg till Ikea och hämtar ett par skruvar. Vera och jag har varit på stranden hela förmiddagen. Nu sover Vera, och jag passar på att äta lite midsommarrester till lunch.

IMG_2041

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.