Fröknäcke

Häromdagen provade jag att baka Leila Lindholms fröknäcke. Det var superenkelt, och  blev hur gott som helst!

Jag gjorde halv sats och då blev receptet följande: 100 g solrosfrön, 0,5 dl hela linfrön, 0,5 dl sesamfrön, 1 dl pumpafrön, knappt 2 msk psylliumfröskal (1 msk om man använder fiberhusk), 1 msk mandelmjöl, 0,5 tsk salt, 2,5 dl vatten, vallmofrön samt flingsalt. Jag uteslöt dock vallmofrön och det gick alldeles utmärkt. Blanda ihop alltihopa, låt svälla en stund, bred ut på plåt och grädda sedan i 70 minuter, 160 grader varmluftsugn.

Såg inte så jättegott ut när det låg på plåten…

IMG_1171

Betydligt bättre när det var färdiggräddat och nedpackat i en burk.IMG_1172

Och godare än godast med pålägg. Perfekt frukostmat!IMG_1177

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.