Hälsning från GC

Jag tänkte att jag skulle hinna med i alla fall ett inlägg härifrån Gran Canaria, innan det är dags att åka hem! Det har hänt massor sedan förra inlägget och jag har inte hunnit sitta vid datorn några längre stunder.

Vi har åkt till Gran Canaria och flyttat in i vår fantastiska lägenhet. Eller flyttat in kanske man inte kan säga egentligen, vi har ju fortfarande vårt huvudsakliga boende i Sverige. Men vi kommer att vara här mycket framöver, och vi fixar och inreder så att det verkligen ska kännas som ”hemma” även när vi kommer hit :).

Vi hade förberett oss på en hel del jobb, men det blir alltid mer än vad man har tänkt sig. Vi köpte möblerat (det är standard här) vilket innebar att många saker som vi behövde redan fanns  – jätteskönt! Men det innebar även att det fanns en hel del grejer – främst inredningsdetaljer men även möbler – som vi snabbt ville bli av med. Så vi har röjt, slängt, handlat nytt, packat upp, kört till sopstationen och skruvat ihop. Det mest grundläggande är klart, och resten av projekten får vänta till nästa resa.

Det är mycket som är nytt i ett annat land. Även om vi varit här många gånger förut, så är det inte alls samma sak som att leva här. Men vi upptäcker och lär oss allteftersom. En dag behövde vi en såg, och då fick vi ta reda på var byggmarknaden fanns. En annan dag behövde vi slänga massa grejer och då fick vi ta reda på var sopstationen låg. Och vi har även fått vänja oss vid att leva med varmvattenberedare och utan diskmaskin, men det går det med – krävs lite planering bara ;).

De senaste dagarna har vi även sett till att fått lite semester. Vi har varit på stranden, ätit pizza på strandrestaurang, besökt Las Palmas och idag har vi varit på öppna förskolan i San Agustin.

Det krävs mycket arbete, och det är ett stort steg att ta – men jag känner ända in i hjärtat att det är rätt. Vågar man inget så kan man inte heller vinna något.

PS. Bilder kommer senare. DS.

2 tankar kring ”Hälsning från GC

  1. Ojojoj Emma så spännande! Du måste berätta mycket mer! Ser framemot bilderna.
    Kram till er alla tre
    PS. Hur blir det med katterna om ni ska bo på Gran Canaria mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.