Frukostspecial

Jag har inte alltid älskat frukost, men sedan 10 år tillbaka så äter jag alltid ett rejält mål på morgonen. Själv hade jag nog mest fastnat i den vanliga föreställningen att ”jag är ingen frukostmänniska” eller ”jag har så svårt för att äta på morgonen”. Och så var det ju i och för sig då. Men det jag vill lyfta fram är att det inte behöver vara så för alltid, för alla.

Jag fokuserar på att skapa en lugn och harmonisk start på dagen (det lyckas dock inte alltid…hehe). Jag behöver mycket sömn och går därför och lägger mig i tid, regelbundet. Det gör att jag ganska ofta kan tillåta mig att vakna av mig själv, även på vardagar. Och när jag har vaknat av mig själv är jag så mycket piggare och effektivare samt mer pepp på att pyssla lite extra med frukosten.

Och något som är minst lika viktigt är att det finns goda frukostråvaror hemma! Torra brödkanter, dammiga knäckemackor och svettiga ostar går bort! Jag har provat lite olika varianter den senaste veckan, och jag kan konstatera att den stora vinnaren för mig är: avokado <3.

Knäckisar med philadelphia och avokado, äggröra med vispgrädde, samt apelsinjuice.

IMG_0742

Jag har även provat att göra latte på mandelmjölk. Det blev sådär, men jag ska ge det ytterligare en chans. Det blev även en frukt/bärsmoothie och så en knäckis samt vindruvor. Jag tycker att en bra frukost ska innehålla något sött i form av frukt och/eller bär. Annars är den inte komplett för mig.IMG_0753

Och så bakade jag bovetefrallor som blev väldigt bra förutom att de smakade/luktade jäst. Ska prova att baka på nytt, men minska ned på mängden jäst. Passionsfrukt är perfekt på morgonen – friskt och uppiggande!IMG_0769

Och så de smarriga banan/bovetepannkakorna som jag bloggade om tidigare.

IMG_0785

En annan dag blev det helt fritt från bröd. Jag saknade det ”knapriga”. Äpplet fungerade tyvärr inte som substitut för det knapriga, utan gav mig bara ont i magen…hm.

IMG_0787

Kokosgröt med kokosmjölk och bär. Jag önskar att det var lika gott som det ser ut, men jag hade lite problem med konsistensen. Gröten var varm och det gillade jag verkligen, men konsistensen var lite kornig och det kändes till slut som att det växte i munnen. Men jag kan tänka mig att ge det en chans till. Det gav en väldigt behaglig mättnad, som höll i sig ända fram till lunchen. IMG_0794

Och idag hade jag nöjet att prova på att rosta mitt hembakta teffbröd. Det receptet tyckte jag väldigt mycket om och kan verkligen tipsa alla om – HÄR finns det. Och så provade jag att göra äggröra på mandelmjölk. Det blev riktigt bra! Och så bacon för att det var söndag.IMG_0800

Hoppas att du fick lite inspo till din frukost! Och om du inte tycker om att äta frukost så går det ju att äta dessa saker till mellanmål istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.