Sushi

Våra planer ändrades för helgen, vilket istället gav oss en väldigt lugn helg. Det var välbehövligt, kan jag konstatera så här i efterhand. Igår kväll somnade jag vid 19-tiden när jag nattade Vera. Och när jag sedan gick och lade mig ”på riktigt” så sov jag 11 timmar i sträck. Aldrig har det här med sömn varit så centralt som det är nu, när vi har barn. Var ska vi sova? Vem ska sova med vem? Hur mycket sömn kan vi få? När får vi sova igen tiden? Hur många gånger har vi varit vakna inatt? Många frågor är det…

Jag tycker att en kollega till mig (hon är typ 30 år äldre än jag) sammanfattade det hela så himla bra; ”man gör VADSOMHELST för att få sova. Om ungarna vill komma till föräldrasängen låter man dem vara där. Och om det blir för trångt kan man själv flytta sig till något av barnens sängar. Sen när man vaknar på morgonen så är det lite utav en överraskning och se var man är”.

Nog om sovande. Jag har gjort hemgjord sushi i helgen. Två gånger dessutom. Det blev så gott! Jag provade mig fram med smaksättningen av riset, och kom fram till att det blir perfekt för oss med 2 dl sushiris, 1,5 msk socker, 2,5 msk risvinäger och 0,5 tsk salt. Mitt bästa sushitips är att använda salmalax. Det blir helt fantastiskt gott! Och praktiskt eftersom man inte behöver frysa laxen innan.

IMG_0323

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.