Fina fisken

Jag har varit lite dålig på att äta fisk det senaste året. Det beror helt enkelt på att jag haft för lite tid och för lite lust till att laga mat. Det har blivit enklast möjliga, och en hel del halvfabrikat och frysmat. Men nu känner jag att lusten har börjat komma tillbaka, så nu gäller det att smida medan järnet är varmt.

Idag improviserade jag ihop ett nytt recept, och det blev så gott att jag måste skriva upp det (så att jag kommer ihåg och kan laga rätten även i framtiden när jag inte är upplagd för att improvisera ;)).

Skär 2 stora vitlöksklyftor i skivor, stek dem försiktigt i lite olivolja. Häll på 3 dl grädde (valfri fetthalt, går säkert bra även med crème fraïche) och koka upp. Lägg i 0,75 buljongtärning. Hacka en kruka dill och en halv kruka persilja och lägg ned i grytan. Tillsätt cest från en hel citron samt 1 msk pressad citron. Krydda med vitpeppar. Rulla ihop 6-8 rödspättafiléer och lägg ned i grytan. Koka på svag värme ca 10 minuter. Om såsen inte täcker fiskfiléerna helt är det bra att vända på dem efter halva tiden. Servera med potatis, ris eller vad du tycker om. Går säkert bra att byta ut rödspättan mot i princip vilken annan fisk som helst. Dock tror jag att det är godast med vit fisk.

IMG_0246

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.