Häromdagen åt vi kräftor och räkor, och efter det samlade jag ihop skalen och kokade en fond.
Använde fonden (ca 3,5 dl), tillsammans med vitt vin (1,5 dl kanske?) och vispgrädde (ca 1 dl). 0,5 st fänkål, 4 små morötter, 3 små färska rödlökar, 2 vitlöksklyftor, en kruka dill, 1 msk tomatpuré, cayennepeppar och saffran efter behag. Och så 350 g färsk laxfilé. Det blev 3 portioner för oss. Serverade med aioli och baguette.
Skaldjur är min favorit alla gånger!
Kokade fond på skal från 11 kräftor och 300 g räkor. Slog på 1 liter vatten och 2 tsk salt. Lät det sedan reducera i 1,5 timme, tills det var 3,5 dl vätska kvar. Det blev en mycket koncentrerad fond, och gör man en gryta/soppa på detta så behöver det inte tillsättas något extra salt.