Utflyktsdag – Uppsala

Idag har vi varit på en riktig heldagsutflykt, och vi hann med massor utan att stressa :). Dessutom var det sol för första gången på väldigt länge!

När vi kom fram till Uppsala promenerade vi runt lite för att hitta ett mysigt café eller en trevlig restaurang. Vi fastnade för ett ställe som vi trodde var en pizzeria, nära ån. Men när vi hade läst menyn så visade det sig att det fanns ganska mycket mer än pizza att välja mellan. Vi glömde pizzan och beställde dovhjort istället. Jag passade på att dricka ett glas rödvin till. Blev en aning lyxigare än vi hade tänkt oss, men så måste det bli ibland! ”Sjuhelvetes gluggar” heter restaurangen.

IMG_9041

Vi var nöjda med både mat och dryck.

IMG_9044

Och till efterrätt åt jag ananas med vaniljglass.

IMG_9045

Sedan fortsatte vi vår promenad på stan och handlade lite smått och gott. Efter ett tag kände vi att det var dags att leta upp en lekpark för lite gungning. Men väl framme så visade det sig att gungorna var väldigt stora, så vi vågade inte låta Vera prova. Så vi poserade lite i parken istället.
IMG_9060

Vi matchade rätt bra – både med varandra och med omgivningen.

IMG_9064

Vi tog en sväng förbi kyrkogården, och tittade på min farmor och farfars grav. Vi tände ljus, och förhoppningsvis så brinner de även nu ikväll.

IMG_9066

Dagens shopping bestod som vanligt mest av plagg till Vera. Köpte ett blommigt set från Newbie. Byxorna är dock för stora, så de måste bytas. Jag tycker att Newbie är svåra i storleken, korta i livet och breda i midjan. Men de är tillräckligt söta för att jag ska kompromissa med passformen…haha.

IMG_9069

Ytterligare två bodysar fick följa med hem.

IMG_9070

Och så köpte vi faktiskt en UV-dräkt på P&P, inför nästa sommar. Kanske lite riskabelt, men jag tror att den kommer passa. Det var så bra pris, och färgen var precis sådan som jag ville ha.

IMG_9073

Och sedan lyckades jag med konststycket att faktiskt handla till mig själv också. Jag börjar inse att jag ska tillbaka till jobbet om mindre än fyra månader, och då måste jag ha lite representativa kläder (läs: inte mjukisbyxor). Den här klänningen blir perfekt med en svart kavaj eller kofta över.

IMG_9074

Jag fastnade för den direkt, trots att det inte alls är min typ av mönster. Men ibland vet man direkt att det är rätt.

IMG_9075Nu har jag bestämt mig för att jag ska köpa ett nytt plagg per månad innan november. På så sätt borde jag åtminstone ha några fina kläder att ha på mig när det är dags att göra entré på jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.