Choco four?

Jag har bakat muffins vid några enstaka tillfällen, till exempel här och här. Men resultatet har aldrig varit så där himlastormande fantastiskt, rent smakmässigt. Men efter att ha ätit Espresso House chokladmuffin ”Choco four” så har jag åter tagit upp kampen för att hitta det ultimata muffinsreceptet. Jag har googlat och läst på olika bloggar och receptsidor, men inte hittat något som känts ultimat. Så jag pysslade ihop ett eget recept istället.

Det är en mycket saftig muffin med kraftig chokladsmak. Det är väl egentligen bara två problem. 1. De är inte lika luftiga som dem på Espresso House, 2. De reser sig inte lika snyggt på höjden som cafémuffins. Någon som vet hur man får dem luftiga inuti (det får inte vara på bekostnad av saftigheten)?

Snygga formar :).
IMG_8757

150 g mjukt smör

2 dl socker

2 ägg

1 dl turkisk yoghurt

2,3 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Nutella efter behag

Vispa smör och socker pösigt. Ha i ett ägg i taget. Rör ned yoghurten. Blanda de torra ingredienserna, och rör sedan ned i smeten. Klicka lite smet i botten på formarna, skeda i nutella, och klicka sedan på mer smet så att nutellan täcks. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader. Jag gjorde sex stycken gigantiska muffins, och då var 20 minuter lagom.

Ja, ni ser ju själv att det blev saftigt (utan att vara undergräddat). Nästa gång ska jag även toppa med chokladbitar innan gräddning. Man skulle även kunna göra en chokladtryffel och ha som fyllning istället för nutella.

IMG_8759

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.