Ikeashopping # 1

Vi var ju till Ikea häromdagen, och då handlade vi en del till bebis. Det blev först lite tråkiga-men-viktiga-att-ha-saker såsom petskydd till kontakterna, barnlås till skåpen och matförkläden (en av de bättre uppfinningarna tycker jag!).

Men så blev det såklart några roliga saker också. Det här söta lektäcket :). Det är redan invigt och godkänt.

IMG_8700

Och så en liten råtta…hihi.

IMG_8703

Finaste isglass-setet. Ska prova att frysa in fruktpuré.

IMG_8705

Och så det största köpet av dem alla, en spjälsäng (a.k.a ”fängelsesängen”). Vi provade första natten att ha den bredvid min säng, och då med båda långsidorna inmonterade. Jag klarade knappt av att få upp bebis därifrån (har väl för korta armar eller något), så andra natten tog vi bort ena långsidan. Dessutom flyttade vi sängen till fotändan så att både jag och Klas lätt ska kunna ta upp bebis vid uppvak. Vi kan väl sammanfatta det så här, att första natten sov bebis någon timme i sin nya säng, och andra natten sov hon 0 timmar. Efter att vi hade försökt att ”natta” henne i 1,5 timme kände jag att ett hysteriskt utbrott var nära, och jag tog bebis och lade henne bredvid mig (det hade hunnit bli läggdags även för mig *s*) med en nappflaska i munnen. Det tog väl ca 30 sekunder tills bebis sov, och ytterligare någon minut tills jag somnade ;). Men sängen fyller ändå sin funktion, den utgör ett skydd om bebis skulle få för sig att hasa sig ur sängen vid fotändan (som hon förövrigt redan har varit på väg att göra ett par gånger – vilket är orsaken till att vi köpte den nya sängen). Inatt såg Klas dock hur bebis hasade ned till fotändan, stannade, och sedan rullade upp till vår huvudände igen. Inte ens kissarna har provat den nya sängen. Den kanske är förhäxad eller något ;).

IMG_8704

 

1 tanke kring ”Ikeashopping # 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.