Maja <3

Jag satte mig ned för att rensa bland gamla utkast här i bloggen. Sådant som blivit skrivet, men aldrig publicerat. Det mesta kastas. Men så snubblade jag över ett utkast som skrevs den 30 april 2014. Jag blev så glad över att hitta det här, samtidigt som mitt hjärta blöder. Tänk om jag hade vetat vad som väntade bara några veckor längre fram. Det är tur att vi inte vet något om framtiden.

Det här är till dig, min fina ängel <3

”Katter över lag är väldigt intuitiva individer, och känner av hur vi människor känner och mår. De sviker aldrig, finns där när vi behöver dem som mest. De är bra på att lyssna, utan att kritisera eller förebrå. Det finns inget ont i dem, och det är därför som det är så lätt att älska dem villkorslöst. Faktiskt lika mycket som man kan älska en människa.

Maja är så speciell för oss. Så säger förstås alla om sina katter, men Maja är verkligen speciell. Hon är så intelligent och insiktsfull. Varje dag samlar hon in hela flocken (d.v.s. Klas, jag, Moses och Zingo). Maja tycker att det är förvirrande när någon inte är hemma. Då väntar hon vid dörren och jamar tills den som är hemma kommer och hämtar henne. Men hon har även lärt sig att husse kan vara borta 1-2 nätter i sträck. Det accepterar hon eftersom hon vet att han alltid kommer tillbaka. Dock blev hon fundersam nu i mitten av mars när Klas var borta en hel vecka. Maja brukar tycka om när det kommer gäster, och hälsar gärna på nya människor. Hon märker av minsta ändring i vårt humör, och hon vet alltid vad som är på gång (inte sällan vet hon detta innan vi människor vet det ;)). Hon ställer alltid upp och värmer en ömmande mage, eller vaktar en migränsjuk matte. Maja kastrerades som kattunge (vilket jag tycker är jättebra!), men om hon hade fått kattungar hade hon blivit den perfekta mamman. Hon är det mest moderliga och omhändertagande individen jag känner. Nu tror jag inte att katter sörjer att de inte får kattungar, och som tur är så har hon många andra här att ta hand om :). Maja har alltid varit nyfiken och framåt. Men denna dam är även ganska envis, och vill inte göra något som inte är på hennes villkor. Hon har integritet med andra ord. Har hon bestämt sig för något så ger hon inte upp.

Mitt fina lilla hjärta <3”

IMG_5306

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.