Babyshopping

Bebis växer så att det knakar! Och det märks inte minst på kläderna. Idag gav vi oss ut på pyjamasjakt, och hittade bland annat den här fina från Newbie. Färgen är lugn och harmonisk, hoppas att det bidrar till en god nattsömn ;).

IMG_7921

Och så två söta från H&M. Nu är vi redo för pyjamasparty!

IMG_7922

Och efter idogt sökande hittade jag till slut en solhatt i ekologisk bomull  med snören under hakan som jag tycker är fin.

IMG_7923

Som vanligt tycker jag att det är jättekul att handla kläder till Vera! Utbudet av söta bebiskläder är enormt, och ibland är det svårt att sovra bland allt. Men eftersom vi har valt att begränsa oss till främst ekologiska kläder så blir det i alla fall lite mindre kläder att välja mellan.

Det där med att bygga en babygarderob är inte alltid det lättaste tycker jag. Innan Vera föddes så lovade jag mig själv att aldrig låta mitt barn gå i omatchade kläder. Jag tänkte att det finns inte någon vettig anledning att klä sitt barn i galna färg- och mönsterkombinationer. Numera vet jag varför barn ibland (läs: ganska ofta) går omkring i märkliga kombinationer. För även om man köper hela set, eller själv plockar ihop sådant som passar ihop så händer det ju titt som tätt att en del av setet blir ”smutsigt” och måste läggas till tvätten. Då står man där med ett par prickiga tajts som ska matchas med något diskret. Men i byrålådan ligger inga diskreta bodys (de är i tvätten), och valet står mellan en body med stjärnor och en body i en färg som skär sig mot tajtsen. Man kan ju inte låta barnet gå utan kläder, så det är bara att kombinera ihop något riktigt galet ;). Men nu inför nästa shoppingrunda så ska jag försöka tänka till lite extra, och handla en del enfärgade byxor/tajts och enfärgade bodys. För även om det känns lite tråkigt när man handlar så blir det faktiskt snyggt sedan när det kombineras med de där prickiga/randiga/stärnmönstrade kläderna. Ett problem är dock att färgen vit numera är utesluten. Introduktion av mat…..just sayin’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.