Besök på bibblan

Nu har första riktiga veckan som föräldraledig på egen hand passerat. Till en början upplevde jag det lite ostrukturerat och osäkert. Eftersom jag inte hade planerat mycket alls för veckan så kändes det planlöst och nästan lite ensamt. Anledningen till att jag inte hade planerat så mycket var att jag inte ville känna någon stress, men det fick nästan motsatt effekt ;). Allteftersom veckan gick så sysselsatte jag mig och det kändes slutligen som att jag hittade en bra balans. Jag har redan en del planerat inför nästa vecka, och jag tror att min ursprungliga tanke om att hålla ned aktivitetsnivån kommer att vara viktig. Det finns så otroligt mycket att sysselsätta sig med som föräldraledig, att det lätt blir för mycket om man inte stoppar.

I onsdags tog vi en promenad till Östermalm och åt lunch med Klas. Igår skulle vi promenera tillsammans med föräldragruppen, men vi fick vända hem då bebis tyckte att det var pest och pina att ligga i vagnen. Inte ens bärselen dög, så det var bara att traska hemåt igen (med bebis på armen). Idag hade vi bättre flyt och efter att ha bytt ett par byxor och två par tröjor på mig, och två par tröjor på bebis, samt slängt in en nedkräkt bärsele i tvättmaskinen, så kunde vi ge oss ut på promenad. Blev en tur till Stadsbiblioteket, där jag skulle låna ”Vad är naturligt för mitt barn?” av Tomas Ljungberg. Det är en introduktion till hur man som förälder kan ta hand om sitt barn på ett mer naturligt och biologiskt ursprungligt sätt. Har såklart redan börjat läsa den, men återkommer med recension när jag är klar :). Sedan lånade jag även ”Första året” av Katerina Janouch. Jag vet inte riktigt varför egentligen….jag läser mest vetenskaplig litteratur. Men just därför kan det vara intressant och nyttigt att läsa en bok som är helt annorlunda. Och slutligen så lånade jag även ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2” – en bok om genus och barn. Det är något som jag tycker är jätteviktigt, men som har kommit i skymundan då jag läst och förkovrat mig mest inom anknytning och barnuppfostran generellt (och då tyvärr utan genusperspektiv). Jag tror att det är en ganska kul och lättsam bok som förhoppningsvis kan få in mig på banan igen.

IMG_7559

Det kan vara ganska svårt att få tid till att läsa när man har andra små (p)älsklingar som vill ha uppmärksamhet. Och det får de såklart <3.

IMG_7563 Nu är det äntligen fredag, och jag ska strax sätta fart med middagen. Klas och bebis har lagt sig på sängen och myspyser. Jag hör att Vera jollrar och pratar för fullt :).

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.