Sömn och aktiviteter

Nu har vi sovit hela natten två nätter i rad. Och med hela natten så menar jag verkligen hela natten. Bebis har somnat mellan 21.30-22.30, och sedan vaknat först mellan 05.30-07.30. Jag blev lika förvånad båda morgnarna när jag vaknande och insåg att jag inte varit vaken på hela natten. Nu är det väl bara att hålla tummarna stenhårt för att det fortsätter så här!

Jag kan tycka att jag borde vara pigg och utvilad efter två så bra nätter, men istället har jag blivit förkyld och känner mig alldeles slut. Kanske var all sammanhängande sömn som gjorde att jag slappnade av och tillät viruset att bryta ut. Så jag har passat på att vila hela dagen. Bebis ligger och sover bredvid mig på soffan, så mysigt! Hade besök av en vän och hennes 5-veckors bebis i fredags. Då blev jag påmind om hur fort tiden faktiskt går. Nästan overkligt att min bebis var så där liten alldeles nyligen. Och tiden går bara fortare ju äldre hon blir.

* * *

För veckan som kommer har det inte gjorts upp några planer ännu. Eller jo, en dag ska jag luncha med Klas. Men i övrigt ligger jag lite lågt med planeringen eftersom jag inte känner mig helt kry. Min erfarenhet är att det ofta fyller på med mer aktiviteter än man först trott. Jag upplever att livet som föräldraledig med bebis är ganska lagom och behagligt, så länge man inte gör något särskilt utöver det som ”måste” göras – såsom matning, blöjbyte, mys, lek, tröst o.s.v. Men så fort man lägger till aktiviteter som t.ex. promenad, hälsa på någon, gå till BVC eller liknande, så blir det helt plötsligt väldigt hektiskt. Men det kan ju vara så att det handlar om att vänja sig och hitta nya rutiner. I början tyckte jag att det var näst intill oöverstigligt att få bara det mest nödvändiga att gå runt, men nu känns det som sagt ganska enkelt…haha. Snart kanske jag tycker att det är plättlätt att åka iväg på olika aktiviteter och sådant. Jag kan även tänka mig att det kommer bli lättare att göra olika saker när bebis är äldre och har större behov av att kolla runt på andra platser och andra människor. Just nu är hon ju väldigt nöjd med att kolla på katterna och sina föräldrar ;).

Nu ska jag ta mig ett par clementiner, och sedan ska jag fortsätta att ta igen mig. Gissar dock att det blir en aning högre tempo nu, för bebis har vaknat….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.