En händelserik onsdag

I förmiddags uträttade jag ett ärende, och sedan blev det promenad i solen. Vi stannade till på Mellqvist på Bysis torg och åt eftermiddagsfika.

IMG_7492

Klas med mössa…

IMG_7496

och utan mössa ;).

IMG_7500

Sedan tog jag en sväng förbi posten och hämtade ut ett paket som kommit. Det var babysittern som jag beställde för några dagar sedan. Lyckades till slut hitta en svart och mer diskret variant än den jag tidigare skrev om. Vera har invigt den alldeles nyligen och verkade tycka att den var helt okej, en liten stund i alla fall ;). Jag känner dock en viss tveksamhet för hur bra den kommer att fungera i längden. Redan nu försökte Vera att dra sig upp från den för att ”se lite bättre”. Jaja, hon är väl en nyfiken filur – precis som hennes föräldrar är.

Nu sitter Vera hos Klas i bärselen och myser. De passar på att umgås riktigt mycket nu med tanke på att Klas ska börja jobba på fredag. Det känns allt lite vemodigt, vi har trivts så bra här hemma allihopa. Jag skulle gärna ha fortsatt så här i ett par år till ;). Men nu börjar en ny fas, och vi får hitta nya rutiner. Framförallt får man känna efter själv och se vad som fungerar i vardagen. Den största utmaningen är väl hur man ska göra så att bebis och den förälder som är iväg och jobbar hela dagarna ska få så mycket tid tillsammans, samtidigt som den som har varit hemma med bebis hela dagen inte ska behöva göra precis allt hushållsarbete. Min första tanke är att den som är hemma med bebis får ta hand om alla middagsbestyr i alla fall, så att den som har varit iväg och jobbat kan börja umgås med bebis direkt vid hemkomst. Jag tror jag får ta och rådfråga lite andra småbarnsföräldrar och se hur de gör! 🙂

Nu ska jag sätta fart med middagsbestyren. Blir soppa till förrätt och ugnspannkaka med glass och banan till efterrätt. Lucky us!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.