Morotskaka

Du behöver följande ingredienser;

6 morötter

4 ägg

4 dl strösocker

2 dl rapsolja

2 tsk kanel

1 tsk ingefära

2 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

4 dl vetemjöl

Grädda kakan i 175 grader, nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Jag hällde ut smeten i en långpanna, och då räckte det med 30 minuters gräddningstid. Nästa gång kommer jag att göra 1,5 sats av kaksmeten så att kakan blir lite högre.

Topping: 300 g färskost, 300 g smör (smält och avsvalnat), 4,5 dl florsocker, 3 tsk vaniljsocker, saft och rivet skal av 1 citron. Blanda alla ingredienser och bred på den avsvalnade kakan. Går bra att frysa, håller minst 3 månader i frysen. Förvaras annars i kylskåp.

Tips! Det blir väldigt mycket topping. Den här satsen blir nog egentligen lagom om man gör 1,5 eller till och med dubbel sats av kaksmeten. Vill man bara göra en enkel sats av kakan så räcker det nog med halv sats eller möjligtvis 2/3 av toppingen. Det beror ju lite på hur förtjust man är i topping. Själv älskar jag topping, men just morotskaka är så saftigt i sig att man inte behöver överdriva själva toppandet ;).

DSC_0028

1 tanke kring ”Morotskaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.