Naturhistoriska riksmuséet & Cosmonova

Idag har det varit full rulle hela dagen. Började med besök hos barnmorskan, och sedan en mysig fika på Åsö konditori.

Därefter åkte jag ut till Naturhistoriska riksmuséet och kikade på några utställningar. Bland annat ”Djuret människan”. Passande nog hade de modeller av foster i livmodern.

IMG_7202

Så här fint ligger förhoppningsvis vår lilla flicka när hon ska ut. Just nu ligger hon på rygg och stirrar upp mot taket istället. Jag hade mina föraningar redan häromdagen att hon hade snurrat sig åt ”fel” håll, och fick det bekräftat av barnmorskan idag. Men jag är nöjd så länge hon ligger nedåt med huvudet, resten löser sig. Något som är väldigt lustigt är att bebisen alltid sparkar hårt mot barnmorskan när hon känner på magen. När Klas och jag håller på och trycker och fixar med magen så ligger hon alldeles stilla. Det är så tydligt att hon märker skillnad på folk och folk ;).

IMG_7203

Och så var det några till minibebisar som fastnade på bild.

IMG_7206

Sen var det dags för Cosmonova. Jag såg ”Galapagos” (i 3D) och ”En resa bland korallreven”. Den förstnämnda var bra och lärorik, och det var första gången jag såg en film i 3D-format. Det var ganska häftigt, kändes som att spindlarna kröp på glasögonen och som att albatrosserna skulle äta upp en. Men jag måste ändå säga att jag tyckte att det blev lite ansträngande för ögonen, och jag föredrar Cosmonovas vanliga helskärm då jag tycker att det är en stor del av hela upplevelsen. Föredrar känslan av att åka helikopter snabbt och nästan ramla över stup….haha. Den andra filmen var riktigt bra, men den vänder sig kanske främst till den lite yngre publiken.

Emellan filmerna blev det lunch i deras restaurang ”Fossilen”. Bra och prisvärd fisksoppa.

IMG_7208

Och så slutligen en bild på två rejäla ametistgrottor. Vackra! Jag skulle vilja ha någon form av kristall/mineral/bergart (eller vad det nu heter?) hemma. Vet inte riktigt vad bara.

IMG_7207

4 tankar kring ”Naturhistoriska riksmuséet & Cosmonova

    1. Ja, och nu är jag så trött så jag måste vila mig resten av helgen…hihi. Många kramar till dig!

  1. Imponerad av din energi! Kul att passa på att gå på museum innan bebisen kommer, det hade jag gärna gjort också om jag orkat, kan nog dröja ett tag nu 😉 kram

  2. Hihi, förstår att fokuset är ett helt annat nu Jessica! Har tänkt på er, hoppas att allt är bra! Ser framemot sedan när vi kan ses :). Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.