Utflyktsdag – Kista centrum

Jag är ju mest hemma numera, och det är nog ganska klokt med tanke på att jag behöver vila. MEN, ibland kan det bli lite långtråkigt också. Så idag gav jag mig iväg på en utflykt till Kista centrum. Och varför det kan man ju undra? Jo för att det skulle finnas en bok på deras bibliotek, som jag vill läsa. Men när jag kom dit så visade det sig att boken inte fanns inne. sådant gör mig normalt sett mycket arg. Men numera använder jag min energi till bättre saker än att vara arg på sådant som inte går att påverka (får se hur länge det håller i sig *s*). Och rent krasst kan jag förstå att det är stökigt för bibliotekarierna att hålla ordning på alla böcker, då kunderna säkert tenderar att ställa tillbaka böckerna på fel ställe ”ibland”. Det blir ju lite som att leta efter en nål i en höstack.

Så jag åt en smarrig pasta i food-courten. Den smakade mycket bra och innehöll inte mindre än hummersås, saffran, grädde och vitt vin. Dessutom toppad med någon basilika-olja-röra. Det kan vara så att det är graviditeten som gör att jag tycker att sådant här numera är ätbart….jag vet inte riktigt.

IMG_7163

Sedan knatade jag tillbaka till biblioteket och plockade på mig lite andra böcker istället. Läste om anknytningsteori och hur det skapar spår i hjärnan (detta ständigt återkommande ämne som jag aldrig tröttnar på…haha), men även om många andra saker – bland annat sömn. Två kloka personer har redan tipsat mig om att sova när bebisen sover. Det säger ju sig självt att man ska lyssna på den typen av råd. Här har vi det även skriftligt av en barnpsykolog/forskare. Jag fotograferade texten som en påminnelse till mig själv. Det är annars lätt att man glömmer bort de där viktiga grundläggande sakerna i livet, och pressar sig att vara perfekt och att klara av allt. Men det behöver man inte göra!

IMG_7171

Efter flera timmars läsande på biblioteket (de hade sköna fåtöljer och jag somnade till en ”liten” stund), så köpte jag mig en ekologisk fairtradefika på Barista.

IMG_7172

Dessa böcker fick följa med mig hem. ”Lyhört föräldraskap” av Malin Bergström är ganska lättsam i tonen tycker jag. Mycket fakta och många konkreta tips – både gällande omvårdnad och barnets utveckling. Den tar hela tiden hänsyn till anknytningsteori och utgår ifrån en mjuk fostran. Jag har tidigare läst en del artiklar av Malin Bergström och lyssnat på lite tv-inslag som hon varit med i. Jag har fått ett bra intryck av henne (även om jag inte riktigt håller med hennes kritik gentemot Jesper Juuls syn på barn och beröm) och blev därmed nyfiken på den här boken. Så nu har jag lite sysselsättning de kommande dagarna ;).

IMG_7173

2 tankar kring ”Utflyktsdag – Kista centrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.