Julplaneringen är i full gång!

Jag plockade fram årets ”Amelia JUL” redan för några dagar sedan :). Klas och jag hade myst ned oss med smarrig prinsesstårta på Sturehofs slott och lyssnade på regnet som smattrade utanför. Och vad passade bättre då än att påbörja den mysiga julläsningen?!

IMG_7116I vanliga fall brukar jag börja julstöket först i slutet av november inför första advent, men i år gör jag undantag eftersom jag troligtvis kommer att ha en del annat för mig just i den perioden. Jag vill inte heller riskera att missa julmyset, då det är min absoluta favorithögtid. Men nu när jag väl har börjat med julförberedelserna måste jag säga att det är riktigt smart att göra det i tid. Då slipper man ju mycket av julstressen som annars infinner sig under decembermånad, och kan sitta ned i lugn och ro och njuta av färdigbakat saffransbröd och inhandlad glögg. Det blir ju så mycket ändå som ska göras med pynt och inhandling av julgran och julmat under december månad.

För jag måste erkänna att jag har, och alltid har haft, en dröm om den perfekta julen. Ni vet som ”Fanny & Alexander”, fast utan det obehagliga. Men det blir aldrig så. Antingen har jag hunnit med allt men är alldeles sönderstressad och kan inte njuta av det, eller så har jag inte hunnit med allt och känner att jag har missat viktiga detaljer som gör att stämningen inte är komplett.

Kanske blir julen 2014 den första perfekta julen? Ja, det är jag faktiskt övertygad om att den blir, oavsett hur mycket jag hinner baka, pyssla och pynta. För det är första julen med vårt lilla hjärta <3.

Men än så länge är vi i väntans tider (vilket märkligt tillstånd detta är förövrigt…), och då sysselsätter jag mig med mysiga julförberedelser. För ett par dagar sedan bakade jag saffransbröd, och premiär-åt julskum. Bakade både traditionella lussekatter och snurrbullar fyllda med mandelmassa och apelsin. Använde detta grundrecept, och denna fyllning. Kan verkligen rekommendera fyllningen, det blev riktigt bra!

IMG_7122

Jag äter bara det traditionella julskummet, inte några av de nya smaksättningarna. Som så många andra är jag julkonservativ ;).

IMG_7123

Igår införskaffades den första glöggen. Det blev Blossas alkoholfria, som smakade över förväntningarna. Men visst ska det bli gott att få dricka lite vinglögg till julafton!

IMG_7138

Jag gjorde även en sats knäck och stoppade in i frysen. Men jag har försökt att ”glömma bort” den. Kan bli så att jag snart gör en till sats, och tjuväter lite redan nu….hehe.

Och idag har den första snön fallit över Stockholm. Vad mer kan man önska sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.