Jag sitter och drömmer mig bort till julen, och inte minst till saffransbröd. Finns det något bättre kaffebröd? Jag tycker om julens smaker rent allmänt – med pepparkakor, glögg och kryddnejlikor. Men saffransbröd är ändå julens Rolls-Royce, om ni frågar mig ;).
Med tanke på att vi troligtvis får besök av storken någon gång i skiftet av november/december i år så har jag tänkt vara förutseende och baka och frysa in i god tid.
Klas och jag har i många år firat Lucia med att gå på Luciakonsert i Högalidskyrkan, och de senaste åren har vi även haft sällskap av fina vänner :). I år blir det istället ett stillsamt firande hemma i tv-soffan framför Luciamorgon, bara vi tre i familjen. Lillflickan kan vara alltifrån några veckor gammal, till alldeles nykläckt. Livet förändras, och det är spännande!
Saffransbullar doppade i socker är nog min storfavorit!
Gifflar är så snyggt, men jag är inte riktigt säker på hur man gör dem. Kanske ska prova i år, och fylla med mandelmassa och apelsin…
Leila Lindholm gör en variant med kardemumma och socker.
Men först är det Halloween & Allhelgona. En högtid i taget!