Fredagsmys

Vårt hem är en aning stökigt. Vi har nämligen gjort en mindre renovering av köket, så vardagsrummet är belamrat med köksgeråd och ett fint lager byggdamm pryder åtskilliga golv och möbler. Men vi valde att bortse ifrån det ikväll, och ordnade fredagsmys istället. Städa och fixa kan vi göra i morgon ;).

Det har inte blivit mycket organiserat fredagsmys, middagsbjudningar eller helgflärd här hemma det senaste halvåret. Men det har ju haft sina förklaringar, och vi har helt enkelt medvetet valt att dra ned på våra krav och förväntningar på tillvaron. Ibland har det känts för tungt att hämta tändstickorna och tända ljusen, när det är så mycket enklare att bara peta på lysknappen och slå på tv:n. Och det har fått vara så.

Men nu känner jag så smått att jag börjar komma tillbaka i min vanliga pysselanda (kan ju vara en släng av boande också…fniss), även om det får bli under enklare former än tidigare.

Det är fortfarande varma kvällar på balkongen. Vår pelargon blommar fint!

IMG_6942

Skagenröra toppad med löjrom på ekologisk gotlandslimpa…mums!

IMG_6944

Himlen var höstigt grå, men gården är fortfarande grön.

IMG_6945

IMG_6946Stekt marulk, ugnspotatis och basilika aioli.

IMG_6948

Och så sötaste mini-munkarna till efterrätt :).

IMG_6949Ha en fin helg!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.