Sovmorgon :)

Just nu går jag på lite sparlåga känner jag. Ont i huvudet mest hela tiden (det är inget farligt jag har fått det kollat), och nu har jag dessutom ett halsont som kommer och går.

Idag har jag tagit lite ”ledigt” på förmiddagen, och ska bara jobba någon timme eller två i eftermiddag. Det känns överkomligt och tillräckligt. Ska ta mig en promenad i solen tänkte jag, kanske det kan hjälpa mot spänningshuvudvärken.

Men just nu har jag inte kommit längre än att jag tagit mig till sittande läge i sängen…haha. Men det är svårt att ta sig härifrån när man har två gosisar som ligger bredvid och ser så där söta och trötta ut <3.

Har läst några kapitel i ”Konsten att säga nej med gott samvete” av Jesper Juul också. Har snart läst ut den, och kan verkligen rekommendera boken till alla. Den är ganska tunn men väldigt faktaspäckad. Den är inriktad på föräldraskapet i första hand, men jag tycker att den innehåller mycket som är intressant även för vuxna relationer. Det är faktiskt den första boken som gett mig en djupare förståelse av hur det här med att säga nej faktiskt fungerar. Det är inte fokus på några förklaringar om varför vissa stjäl energi och varför andra blir s.k. ”dörrmattor” (vi vet alla att det har med barndomen att göra, och att det är mycket svårt att bryta beteendet eftersom det byggts upp under lång tid…blabla). Jesper Juul fokuserar mer på att ge en djupare förklaring om vad vi alla vinner på att man kan säga nej och sätta gränser, och hur detta görs på ett respektfullt sätt utan att kränka eller såra. En mycket praktisk bok som faktiskt gör det möjligt att börja ändra sitt beteende med gott samvete, utan att trampa på andra.

konsten-att-saga-nej-med-gott-samvete

Snart är det dock dags för mig att gå över till att läsa mer ingående om anknytningsteori och utvecklingspsykologi för spädbarn. Det är ju lite närmare i tid så att säga ;). Och så var det ju det här med förlossningen. Den kommer ju trots allt ”först”. Jag har en bok om förlossning. Jag tar fram den ibland (läs: sällan) och läser ett par sidor, och sedan stoppar jag in den i en garderob så att jag ska slippa se den… Antar att det finns många som känner igen sig i den känslan ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.