Vit chokladkaka med blåbär

Igår bakade jag en av de godaste kakorna jag någonsin ätit. Recept på kakan hittade jag här. Vad gjorde vi innan google? ”Vår kokbok” i all ära (använder den ofta för att läsa traditionella recept såsom lingonsylt, köttbullar, sockerkaka o.s.v.) men särskilt spännande är den inte. De bästa och smarrigaste recepten – både vad gäller mat och bakverk – hittar man ju på nätet. Jag gillar alltommat, men söker annars mest i privata bloggar. Man märker snabbt om det är en bloggare som har liknande smak som en själv, och har koll på bakning/matlagning.

Jag uteslöt citronen p.g.a. att vi inte hade någon hemma. Men nästa gång ska jag ta med det, för det blir nog väldigt gott med lite syra i denna förövrigt väldigt söta kaka. Jag ökade även på mängden blåbär (tog 4 rågade dl blåbär istället för 3 dl). Jag tog även 85 g istället för 50 g vit choklad ovanpå kakan.

IMG_6885

Personligen tycker jag inte att man kan få för mycket av blåbär, men det blir väldigt rinnigt.

IMG_6886Så länge man inte skär i kakan så ser den riktigt fin ut, men efter man gjort det första snittet så ser den inte jättekul ut längre. Men jag lovar att det är värt att baka den ändå, för den är himmelskt god. Jag tror att vilken gäst som helst skulle ”förlåta” det eländiga utseendet efter att de tagit den första tuggan :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.