Ut med det gamla och in med det nya!

Det är bra att inte ha mer grejer än att man kan ha ordning och överblick över vad man faktiskt har. Det är skönt att den dagen man ska ta fram julsakerna faktiskt veta var de är.

Jag upplever att rensningen ser lite annorlunda ut nu när man själv ska få barn. Vissa saker är lättare att göra sig av med, och andra saker blir svårare. Tankar om uppväxt och det tidiga vuxenlivet kommer tillbaka och det blir svårt att slänga eller ta ställning till saker av nostalgiska skäl. Samtidigt uppstår lika mycket tankar om nuet och framtiden, och då blir det lättare att göra sig av med gammalt för att ge plats till det nya.

Men något som utmärker mig som person är att jag ändå alltid har haft lätt för att rensa och göra mig av med saker. Jag tycker om förändring och förnyelse. Och när det gäller så är det inte sakerna som är det viktiga här i livet, utan människorna.

Men visst finns det saker som är svåra att släppa taget om. Den här gamla nallen från Steiff (som inte är min) får symbolisera detta.

steiff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.