Stora rör

Är uppe med tuppen idag! Gick nämligen och lade mig tidigt igår, efter en härlig men stekande het dag. Vi åkte till Stora rörs hamn som ligger bara några kilometer från Ekerum. Stora rör är en mysig liten by med hamncafé, stenugnsbageri, juicemagasin och så ett par andra små bodar typ konst/aktiviteter som har öppet ibland. Men framförallt så är omgivningen otroligt vacker, och därför värd att besöka bara därför!

Man solar på gräsmatta eller på bryggan, och sedan kan man bada från badstege. Det är lagom grunt vatten och sandbotten. Kan knappast bli bättre. Igår var det 23 grader, helt perfekt om ni frågar mig. Det är lätt att komma i, men ändå svalkande under heta dagar.

IMG_6681

Detta verkar vara lite av ett ”undangömt” smultronställe för Ölandsborna. Vi hörde nämligen inte mycket turister.

IMG_6683Och någon hade en privat brygga.

IMG_6685Vi lunchade såklart på stenugnsbageriet. Vad annat hade man kunnat vänta sig av oss? Godaste kardemummabullarna jag ätit :).

IMG_6686Jag gillade upphängningsanordningen för tekulan…hihi.

IMG_6687

Stora rör var med andra ord en riktig hit. Helt underbart att vila upp sig från stoj och afterbeach på de större stränderna. En riktig naturupplevelse med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.