Hitta din aktivitetsnivå

Nu är det sommar och då läser jag lite mer tidningar än vanligt. Har inte riktigt ro till det under övriga året, utan det är främst under sommaren och vid semesterresor som jag kopplar av med tidningar och böcker.

De tre senaste numren av Amelia har av naturliga skäl handlat en del om sommaren och hur man ska få tid/ork till det man verkligen prioriterar. Paradoxalt nog innehåller tidningarna även en massa tips på göromål och aktiviteter som tar mycket tid och energi. Man ska börja med yoga, löpträning, färga håret i en fin sommarfärg, lära sig att fläta slarviga frisyrer, prova ut det perfekta solpudret, shoppa den finaste bikinin och de somrigaste klänningarna, sy kuddöverdrag till soffan i nya sommartorpet, dekorera med alla loppisfynd (när du nu gjorde dessa?) och bjuda in till stor sommarfest, grilla de saftigaste och möraste fläskkaréerna (självklart penslade med glaze), blanda de fruktigaste sommardrinkarna, besöka Legoland+Astrid Lindgrens värld+Kolmården med familjen, hälsa på din släkt på deras lantställe, besöka din partners släkt på annat lantställe, åka på Medeltidsveckan på Gotland, besöka minst 2 konserter/festivaler och slutligen gå en kurs i något du länge velat lära dig t.ex. dreja lerkrukor.

Men ställ för allt i världen inte för höga krav på dig själv, och ta vara på sommaren och möjligheten till avkoppling! Eh javisst…

Å andra sidan hade det väl varit trist om tidningarna inte innehöll något. Och om man vill ha mer tips på lugn och ro kanske man ska börja köpa någon annan tidning än Amelia….

I senaste numret fanns det ett test:

IMG_6374Jag hamnade i detta spann, och är då tydligen en nej-sägare.

IMG_6375

Mitt personliga ”schema” för sommaren ser ut så här:

1. Spela golf.

2. Åka till stranden, gärna tillsammans med vänner/familj.

3. Läsa böcker. Jag har 2 olästa böcker hemma, och har beställt ytterligare 4 böcker som kommer inom de närmsta veckorna.

4. Fira familjens/släktens födelsedagar.

Kanske kanske blir det en liten övernattning på en eller ett par nätter någonstans i Sverige. Men det är inte säkert, och inte något jag suktar över just nu.

Jag förstår att denna planering kan uppfattas som torftig av många, men jag tror att det är svårt att uppnå någon större avkoppling om man har en så mycket högre aktivitetsnivå än det jag har beskrivit ovan. Det är möjligt att jag verkar tråkig. Men jag väljer att se det positivt. Min planering lämnar utrymme för spontana aktiviteter och utflykter. Och när hösten kommer är jag förhoppningsvis pigg och utvilad inför hösten. Nåja, så pigg man kan bli ;).

1 tanke kring ”Hitta din aktivitetsnivå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.