Hjälten

Zingo, min lilla skrutta, var så duktig igår! Först blev hon rakad på magen (de små fjun som äntligen hade vuxit ut…suck), och sedan fick hon komma in på ultraljudsrummet. Först tittade veterinären på hjärtat, och det visade sig att Zingo har en mycket lindrig form av HCM. Det är omöjligt att förutsäga prognosen för denna sjukdom, men om vi har tur så blir det inte värre än vad det är nu. Zingo behöver inte äta någon medicin i alla fall, och det är skönt! Sedan tittade hon på njurarna som såg fina ut, sånär som på att den ena njuren var pyttelite större än den andra. Men det var ingen fara eftersom njurvärdet hade gått ned igen. Likaså levervärdet, blodkropparna- och fosfatvärdena såg fina ut. Det verkar som att antibiotikan (tionde dagen idag) gör susen. Det togs även ett sterilt urinprov på Zingo, och det kommer vi få svar på om några dagar.

Vi är så stolta över Zingo som klarade detta helt utan lugnande medel. När veterinären tittade på hjärtat så fick Zingo ligga utsträckt på sidan. Vi var tre stycken som hjälptes åt att sträcka ut hennes små ben <3. När de skulle titta på njurarna så fick hon ligga på rygg på en tjock madrass, och då tyckte nog Zingo att det var riktigt konstigt. Hon reste upp huvudet och kollade sig runt förvirrat. Det sterila urinprovet innebar att de förde in en nål genom magen in i urinblåsan. Zingo var fortfarande stencool och rörde inte en min. Men nog var det skönt att få komma hem sedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.