Nöt- och chokladkakor

Efter idogt letande hittade jag äntligen recept på nöt- och chokladrutor. Minns dem från barndomen, men jag har aldrig skrivit upp receptet på dem. Nu vet jag inte om det är samma recept i och för sig, men bra är det i alla fall! Bakade dem till min födelsedag, men tror att det är dags att göra en ny sats snart. De är en smula beroendeframkallande ;).

Jag halverade receptet och gjorde i en liten ugnsform.

3 dl mjöl
1,25 dl socker
0,75 tsk vaniljsocker
150 g smör
100 g mandel
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i en matberedare eller hacka den fint.
Blanda alla ingredienser utom chokladen. Hacka chokladen till små bitar och blanda sist i den i degen. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Skär kakan i rutor medan den är varm.

Tips 1! Jag skållade mandeln först och tog bort skalen. Det blir lite finare färg på kakan.

Tips 2! Jag tillsatte även 0,5 dl ljus sirap i degen, för en lite segare konsistens.

DSC_0004 (6)

DSC_0018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.