Citron- och lakrits cupcakes

Här kommer recept på 12 stora cupcakes:

2 ägg
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
Rivet skal + pressad juice från 1 citron
Ca 20 hårda lakrits av typen ”Turkisk peppar” + svart karamellfärg

Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och det rivna skalet av citronen. Krossa lakritskaramellerna grovt och rör ner dem i smeten, rör därefter ner smält smör och pressad citron. Klicka ut smeten i muffinsform, sätt gärna en pappersform i varje, då lakritsen kan kleta fast. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12 minuter (mina blev inte klara så fort, utan jag fick ha dem inne 17 min).

Tips1! Kör turkisk peppar i matberedaren så att det blir finfördelat.

Tips2! Jag klickade i ca 1 tsk lemon curd i varje cupcake/muffin innan gräddningen.

Endast fantasin sätter gränser för dekorationerna. Jag har tidigare skrivit om vilken topping jag använder till cupcakes. Det är svårt att hitta topping som är både god och funktionell. Många toppingar bara rinner ut, och det vill man ju inte. Smaksättningen/färgsättningen kan varieras i det oändliga. Den här gången smaksatte jag såklart med citron och färgade den gul :).

DSC_0020

1 tanke kring ”Citron- och lakrits cupcakes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.