Febrig och list(ig)a…

Så var förkylning och feber ett faktum igen. Kroppen signalerar att den behöver lite lugn och ro. Så jag blir hemma från jobbet ett par dagar nu. Ska ägna dagen i soffan med att bläddra i några gamla nummer av ”Illustrerad vetenskap” och bara vila. Har inte ens orkat slå på tv:n.

Klistrar in en lista nedan. Låna gärna!

1. Hur gammal är du om fem år? 38 år :/

2. Vem var den sista du träffade? Klas.

3. Hur lång är du? 171,5 (mycket viktigt med den sista halva centimetern!)

4. Vilken var den senaste film du sett? ”Arktis” på Cosmonova.

5. Vem ringde du senast? Klas.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Minns inte vilket som var det senaste.

7. Vad är dagens planer? Vila, vila, vila. Och förhoppningsvis bli frisk.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på situationen. Men om jag bara vill fråga något eller bestämma träff så använder jag sms. Träffar hellre vänner än sitter i telefon.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? 25 januari när vi firade min pappas födelsedag.

11. Vilken ögonfärg har du? 

Den här:IMG_4421

12. När vaknade du idag? Varit vaken till och från hela natten p.g.a. förkylningen och febern.

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, det kan man nog inte säga.

14. Vilken är din favoritplats? Hemma.

15. Vilken plats föredrar du minst? En arbetsplats där jag inte trivs, det genomsyrar allt. Lyckligtvis befinner jag mig inte på en sådan.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag tror att Klas och jag bor kvar här, eller så har vi köpt en större lägenhet strax utanför tullarna. Barnet/barnen är lite större, och vi har en hund som är 3-4 år. Vi har på allvar börjat titta efter en semesterlägenhet i södra Europa, kanske blir den verklighet om ytterligare några år.

17. Vad skrämde dig som barn? Oj, väldigt mycket faktiskt. Var ganska otrygg över lag. Att det skulle börja brinna, att det skulle bli krig eller jordbävning, ljudet av motorcyklar, äldre barn, vatten, simbassänger och tanken på vuxenlivet för att nämna några saker. Men än så länge har inget farligt hänt ;).

18. Vem fick dig att skratta senast? Min sjukgymnast.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nejdå, har en kvar faktiskt.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan. Förutom när jag är sjuk och frusen, då har jag hel mysdress med byxor och hood. Allt eller inget liksom.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag sover på en kudde, men bäddar med ytterligare en stor prydnadskudde.

23. Hur många landskap har du bott i? Ett, mitt älskade Sörmland.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor är bekvämast, men välskötta skor är snyggast.

26. Är du social? Jag anser mig ha en normal social kompetens, det har väl ändå de allra flesta människor? Jag har svårt att ta plats i större grupper och försvinner nästan helt om jag träffar människor som pratar mycket om sig själva och samtidigt har svårt att lyssna på andra. Men jag trivs med att ha människor omkring mig, och umgås ofta med vänner. Tillbringar stora delar av fritiden med Klas, och hörs med Tove mest hela tiden. Nu när jag är sjuk så känner jag mig lite ensam när Klas är på jobbet och katterna sover (jag har försökt att väcka dem, men de blev bara sura), trots att jag inte alls orkar umgås egentligen. Så ja, jag ser mig som en social person totalt sett, även om jag är ganska försiktig.

27. Vilken är din favoritglass? Jag är ingen glassmänniska, men jag svarar gräddglass med vaniljsmak för det passar till marängsviss som jag bokstavligen älskar.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Till att börja med skulle jag boka tid hos en rådgivare för att få information om vilka möjligheter till investeringar som finns och vilka regler som gäller. Jag skulle även läsa på och själv försöka bilda mig en uppfattning om vad som är bäst i min situation att göra med en miljon kronor. Kanske är det att betala av en del av bolånet, köpa en semesterbostad, eller att sprida pengarna i olika fonder/aktier eller något annat. Pengarna skulle inte gå till konsumtion i alla fall.

29. Tycker du om kinamat? Not my cup of tea.

30. Tycker du om kaffe? Javisst!

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller te och apelsinjuice.

32. Sover du på någon särskild sida? Ja, helst höger.

33. Kan du spela poker? Ja, jag vet hur vanlig 5-kortspoker fungerar. Men jag är urusel på det, förlorar jämt (oavsett vem jag spelar med).

34. Tycker du om att mysa? Vad är det för fråga? Alla gillar väl mys?

35. Är du en beroendemänniska? Nej, det tror jag inte. Å andra sidan har jag aldrig provat narkotika. Rökning är inte heller något jag har gjort tillräckligt för att veta om jag skulle ha ett starkt beroende av eller inte. Alkohol dricker jag regelbundet, men upplever inte något kemiskt beroende av det.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.

37. Vill du ha barn? Gärna :).

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite franska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja.

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Tydligen mat, om man ska tro mitt lönekonto…

42. Äger du dyra smycken? Ja, vigselringarna. Men inget annat.

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej! Är alldeles för rädd för konsekvenserna.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Frukost.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Tina! Jag skrattar ihjäl mig gång på gång när vi träffas.

46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har ett knappt synbart ärr på min vänstra arm från ett mycket djupt jack. Det har suttit där i drygt tio år nu, men kommer nog när som helst att blekna bort helt. I övrigt har jag inte ett enda ärr på kroppen, har bra läkkött!

47. Vad har du för ringsignal? Marimba.

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej, jag har inget själv sparat. Det är möjligt att mina föräldrar har sparat en del barnkläder.

49. Flirtar du mycket? Ja hela tiden, oftast med min man ;).

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Just nu har jag ingen.

51. Kan du byta olja på bilen? Jag antar att det står i instruktionsboken?

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.

53. Vilken var den senaste bok du läste? Jag håller på med ”Hemligheten på Mercy Close”.

54. Läser du dagstidningen? I vanliga fall på nätet, men nu har jag tagit paus från det i några månader.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Räknas ”Illustrerad vetenskap”? Den kommer 18 ggr per år.

56. Dansar du i bilen? Jadå.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Ingen aning.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ”Ring frisören! Bok om tiden”.

59. När var du i kyrkan senast? 13 december 2013. Luciakonsert i Högalidskyrkan.

 

2 tankar kring ”Febrig och list(ig)a…

 1. Hade lite tid över och tyckte din lista var så himla rolig 🙂 Puss!

  1. Hur gammal är du om fem år? 29 (nästan)

  2. Vem var den sista du träffade? Thilda

  3. Hur lång är du? 164 cm

  4. Vilken var den senaste film du sett? Avengers (!!!)

  5. Vem ringde du senast? Joakim

  6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Jag lovordade mannagrynsgröt för min vän 🙂

  7. Vad är dagens planer? Studera vägmärken, gymma och tvätta

  8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS generellt

  9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

  10. När såg du senast din mamma? 8:e februari.

  11. Vilken ögonfärg har du? ”Grodgröna”

  12. När vaknade du idag? 09.09 när telefonen ringde 🙁

  13. Har du någon gång hittat en katt? Varje dag , men den får inte följa med hem 😉

  14. Vilken är din favoritplats? Min soffa!

  15. Vilken plats föredrar du minst? Tunnelbanor eller andra platser när folk trängs

  16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Kanske bosatt mig (sambo?) och skaffat en fast arbetsplats, förhoppningsvis utomlands men annars södra Sverige? Har självklart en stor hund:)

  17. Vad skrämde dig som barn? Var oerhört rädd för lastbilar och traktorer, var övertygad om att föraren inte såg mig och skulle köra över mig.

  18. Vem fick dig att skratta senast? Någon av mina vänner igår.

  19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Endast som väggprydnader.

  20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar plus en som får vara bosatt på hyllan numer.

  21. Sover du med eller utan kläder på dig? Bägge och, men trivs ofta bättre med kläder.

  22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, men en ligger bara bredvid ändå…

  23. Hur många landskap har du bott i? Två! Södermanland och Västmanland för tillfället.

  24. Har du någon gång spytt på fyllan? Too dignified of a drunk

  25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

  26. Är du social? Jo men jag uppskattar att prata med andra och spenderar min vakna tid med andra, mn kräver mycket tid själv. Mina närmre vänner och Emma (snyggaste systern evaaaah) är inte ”jobbiga” att vara med, det vill säga kräver energi eller ansträngning från min sida. Nya/irriterande människor har jag tyvärr svårt att finna intresse eller glädje i att umgås länge med och jag har tyvärr lätt för att bli lite otrevlig.

  27. Vilken är din favoritglass? Sorbet av de flesta slag, vill gärna ha syrlig frukt 🙂

  28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Hoppas oh tror jag skulle ha vett att investera dem i något, men jag skulle nog använda hälften till att betala av csn samt andra eventuella lån, sedan göra något litet men roligt och sedan investera resten så jag fick MER PENGAR!!!

  29. Tycker du om kinamat? Inte så mycket den man äter i Sverige, riktig kinamat verkar godare.

  30. Tycker du om kaffe? JAAAA!

  31. Vad dricker du till frukost? Kaffe om jag är själv, annars tilläggs juice också

  32. Sover du på någon särskild sida? mitten, annars rullar jag ur min 90-säng.

  33. Kan du spela poker? fem-kortspoker och Texas-hold em, men det går inte så bra haha…

  34. Tycker du om att mysa? Njae, beror på. Ska vara en person jag vill mysa med, men inte mys för mysandets skull.

  35. Är du en beroendemänniska? Ja, fast inte nödvändigtvis ”farliga” saker. Men har lätt för att fastna att till exempel äta godis fast det egentligen BARA ÄR ATT FAKTISKT LÅTA BLI. Har lätt för att fastna på låtar, serier mm och sedan har man slösat bort en hel dag (jag säger slösat, inte för att jag har något emot TV eller musik, men för att jag ofta hade velat få annat gjort).

  36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Bara väldigt ytligt.

  37. Vill du ha barn? Nej, men jag är öppen för att det kan ändras.

  38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, förstår en del spanska, japanska och lite hobby-latin 🙂

  39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, men aldrig för att jag själv varit sjuk.

  40. Föredrar du havet eller en pool? Pool, men med havsutsikt!

  41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat. Mat. Vin. MAAAAT.

  42. Äger du dyra smycken? Är väl relativt, men några kostade lite mer, det mesta är från H&M.

  43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.

  44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? MANNAGRYNSGRÖT!!!!

  45. Vem är den roligaste människan du känner? Förutom jag själv?

  46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har ett (eller två egentligen) från när jag tog bort födelsemärken som inte läkte bra (klantiga klantiga människa som utförde det ingreppet) men det ena är jättecoolt för det har sådana där dragkedjeränder från stygnen. Väldigt macho faktiskt.

  47. Vad har du för ringsignal? Jace Everett- ”Bad Things”

  48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ett par strump-tofflor som ser ut som hundar.

  49. Flirtar du mycket? Med spegeln 😉

  50. Vart togs din profilbild för din blogg? –

  51. Kan du byta olja på bilen? Jag kan säkert få någon att göra det åt mig, ja.

  52. Har du fått fortkörningsböter? Inte än!

  53. Vilken var den senaste bok du läste? Läste precis ut första boken i Sagan om Ringen-trilogin

  54. Läser du dagstidningen? Vanligtvis inte.

  55. Prenumererar du på någon veckotidning? Får hem Livets Goda ibland.

  56. Dansar du i bilen? Jadå.

  57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?Rock-klassiker kanske? Brukar inte välja

  58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inköpslista tror jag.

  59. När var du i kyrkan senast? Var på julkonsert för ett par år sedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.