Kalkonbullar – recept

Då kommer det utlovade receptet på Klas kalkonbullar.

500 g kalkonfärs
2 msk ströbröd
3/4 dl grädde
3/4 dl mjölk
1 msk riven gul lök
1-1,5 tsk salt
Malen vitpeppar
 

Blanda ströbröd med grädde och mjölk, låt det svälla i 15 minuter. Salta kalkonfärsen och låt den stå i 15 minuter (saltet drar ut vätska ur den annars lösa färsen). Blanda sedan ned kryddor och lök i ströbrödet/mjölken/grädden. Tillsätt kalkonfärsen och blanda smeten. Forma till bullar och lägg på en fuktig skärbräda. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Förkoka bullarna i kastrullen, de är ”klara” när de flyter upp till ytan. Fiska upp bullarna och stek dem i smör i stekpanna. Det går bra att frysa kalkonbullarna om man vill. De håller ca 3 månader i frysen.

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.