Vit jul?

Är det någon mer än jag som ställer sig tveksam till Vit jul? Jag upptäckte fenomenet, eller vad man nu ska kalla det för, förra året på Facebook.

Det handlar om att man ska skriva upp sig på en lista, och gilla deras status på Facebook, och därefter avhålla sig från alkoholhaltiga drycker under julafton, juldagen och annandagen. Gränsen går vid 2,25 volymprocent alkohol. Tydligen vill arrangörerna av detta evenemang inte avstå från lättöl och lättglögg…

Personligen blir jag lite irriterad. Jag förstår att de menar väl, och tanken är att man ska sprida budskapet och få människor att ta det lite ”lugnt” under julhelgen så att barn inte far illa. Men jag förstår faktiskt inte hur jag skulle kunna hjälpa några barn genom att inte dricka någon alkohol under juldagarna. Och om jag dricker lite alkohol, innebär det då att jag inte tar ställning för barns rättigheter?

Min åsikt är att man alltid bör dricka måttligt när man befinner sig i barns sällskap. Synnerligen föräldrar har ett stort ansvar för detta.

Dessvärre kommer barn till missbrukare att fara precis lika illa även om jag avstår från glögg på julafton och rödvin på juldagen. Därför tycker jag att det är bättre att ta ställning på riktigt för barnen!

Ett väldigt enkelt tips på detta är att skänka en slant till Barnens rätt i samhället, BRIS.

De har plusgironummer: 90 15 04 – 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.