Hair

Livet har rusat fram i full fart den senaste tiden, och därför har bloggen fått stå tillbaka lite grann. Arbetsveckorna har bestått av massor av jobb, och helgerna har bestått av hårstyling. Gissa vilket som har varit roligast ;). Nu är jag i alla fall färdigutbildad hårstylist, och väntar på att mitt diplom ska dimpa ned i brevlådan.

Min slutliga uppgift blev en bruduppsättning. Arbetade utifrån en inspirationsbild som jag tyckte om, men det blev inte en kopia utan min egen variant. Jag hoppas att dockan blev nöjd, och att hon fick en fin bröllopsdag….hehe.

Utgick ifrån ett halvlångt normaltjockt hår och satte i en del löshår utöver det.

Har även tillverkat en cool mohikan. Hoppas på att få göra denna frisyr på min syster som har perfekt längd för denna frisyr :).

Svinrygg var en förhållandevis snabb frisyr, men jag tycker att den är lite tråkig att göra. Bara massor av passande och pill för att få det jämnt, men inget spännande eller kreativt som händer med den. Dock är det väldigt snyggt!

Marge Simpson kanske skulle vilja prova denna frisyr för omväxlings skull? Jag vet inte hur hon gör sin frisyr, men den här är uppbyggd utifrån oasis i alla fall. Jätteläcker grej, men jag tvivlar på att någon jag känner vill ställa upp som hårmodell. Det fordrar ju dessutom ganska långt hår (alternativt löshår). Kanske något för Halloween?

Diverse flättekniker har jag fått koll på också. Denna vridna variant tycker jag är väldigt festlig.

Och så fick vi styla riktiga hårsvall. Här är en rejäl hårförlängning a la Maria Montazami. Jag har känt mig livrädd för löshår tidigare då jag har sett en del misslyckade frisyrer. Men nu när jag vet hur lätt det är att göra det snyggt så kommer jag helt klart att skaffa eget löshår och använda ibland på mig själv.

Men alla jobb har sina baksidor, även hårstylistjobbet. Dockornas hår måste tvättas. Man skulle ju kunna tro att deras hår skulle vara hyfsat lätt att reda ut (de är gjorda av äkta hår), men det blir svinto av det. Vet inte riktigt varför, men antar att det har att göra med hur de är sydda. Nåväl man kan inte ha roligt precis jämt, och det finns ju faktiskt produkter som hjälper till att reda ut det värsta ;).

2 tankar kring ”Hair

  1. Grattis till din hårstylist utbildning! Är det något du kommer att jobba professionellt med? Ser ut att ha varit roligt.

    1. Tack Annika! Ja, det var verkligen jättekul. Vet inte när jag hade så här roligt sist faktiskt. Just nu har jag inga planer på att byta jobb, men vi får se vad framtiden har att ge :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.