Persikomarmelad

Här kommer ett recept på en av mina favoritmarmelader, det är lånat från Tasteline. Marmeladen är riktigt söt, och passar utmärkt som tillbehör på Afternoon tea eller på ostbrickan.

1 kg färska persikor (går även bra med nektariner)
2 limefrukter
1 vaniljstång (eller vaniljpulver)
8 dl syltsocker

Skölj persikorna. Dela, kärna ur och skär dem i mindre bitar. Tvätta limefrukterna väl i varmt vatten. Finriv det yttersta gröna på skalen och pressa ur saften. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.

Lägg alltsammans i en kastrull och strö över syltsockret. Värm upp under omrörning så att sockret rmälter. Koka marmeladen tills fruktbitarna blivit mjuka och börjar koka sönder, ca 15 minuter.

Dra kastrullen från värmen och skumma marmeladen väl. Fyll på varma, väl rengjorda burkar. Förslut väl och förvara kallt och mörkt.

Tips! Skala persikorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.