Proteinbar

Jag brukar äta en proteinbar på eftermiddagen, för att inte bli så där överdrivet hungrig innan middagen. Det är inte bara mättande, utan även väldigt gott.

200 g proteinpulver

100 g kokos

1 dl mjölk

50 g jordnötssmör

50 g honung

40 g mörk choklad

Blanda alla ingredienser (förutom chokladen). Tryck ut den på bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad och bred sedan ut över kakan. Låt stelna. Skär sedan i 10 bitar och slå in dem i plastfolie. Varje bit innehåller drygt 200 kcal. Lagom som mellanmål med andra ord. Det går utmärkt att frysa barerna.

Jag använde 70%-ig choklad. Det går även bra med ljus choklad, men då är det lite svårare att breda ut den eftersom den inte blir lika ”rinnig” som mörk choklad.

4 tankar kring ”Proteinbar

 1. Hej Emma! Jag skulle behöva äta varannan timme för att vara mätt och nöjd så jag fick tips om att prova proteinbar. Jag är inte så händig i köket (eh, läs lat) så jag tänkte köpa någon sort. Vill höra med dig om du provat någon köpt variant? Ska inte ha för snabba kolhydrater så hungern slår till.
  Kom just på en ide´; du skulle kunna baka bars till mig… 😉

  1. Jag har provat dels nutrilett bars och dels gainomax protein bars. Båda är goda och innehåller drygt 200 kcal styck. Gainomax innehåller mer protein än vad nutrilett gör. Mina hembakta proteinbars innehåller lika mycket protein som gainomax. Jag tycker att ju mer protein de innehåller – desto längre mättar de.
   Ja, du får komma hit och hämta lite proteinbars ;).

   1. Tack för svar Emma! Jag ska prova Gainomax. Har provat Swebar, något nytt som fanns på Ica. Dock mer kcal än i dina vilket är trist. Goda, som att äta en Japp. :-
    Åkej, nästa besök i storstan kommer jag för: lägenhetskoll, kattinspektion, fika och barsmakning…;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.