I lugnet och romantikens tecken…

Många av höstens helger är redan inplanerade. Det är jättekul, men samtidigt behöver man ta det lite lugnt mellan varven. Så den här helgen har vi bestämt att den får gå i lugnet och romantikens tecken.

Vi började fredagskvällen med skönt balkonghäng i solen. Appletini såklart ;).

Klas fick fina blommor förra helgen som fortfarande står sig, men med lite kortare stjälkar.

Till förrätt blev det stekta pilgrimsmusslor. Ringlade olivolja/pressad lime/vitlök/grön chilifrukt över. Hemskt gott och hemskt enkelt. Jag tycker att den gröna chilifrukten är väldigt användbar just till sådana här saker – den ger lite pepprig smak utan att vara allt för stark.

Till varmrätt blev det älgentrecôte med potatisgratäng och béarnaisesås. Jag äter ju normalt sett inte rött kött (d.v.s. inte nöt, fläsk eller lamm). Men det händer att jag äter vilt någon gång ibland. Mina förväntningar på älgentrecôten infriades väl inte riktigt. När man har vant sig av vid rött kött är det lätt att vara utan.

Moses håller inte alls med om att man kan vänja sig av vid rött kött… Notera hans lilla tunga som hänger ut….haha.

Snälla matte kan jag få lite? Pretty pliiiiiiiis!

Kvällen avslutades med godis. Jag är ingen efterrättsmänniska. Klart att jag äter det ibland, och visst finns det vissa efterrätter som är jättegoda, men oftast lägger jag ned så mycket energi på förrätt och varmrätt att det varken blir tid eller energi kvar till någon efterrätt. Men vad gör väl det när Karamellkungen tillverkar så goda efterrätter ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.