Kladdigt värre (ja kladdkaka alltså)

För inte länge sen så provade jag det traditionella kladdkakereceptet. Det där som alla gjorde förr, i långpanna. Det som ansågs vara det absolut godaste och bästaste receptet i hela världen. Nåväl, nu gjorde jag det. Har kanske gjort det förut någon gång, men i mindre form. Hursomhelst så blev det gott, och kladdigt. Jag följde receptet från punkt till pricka, till och med gräddningstiden på 35 minuter! Ändå var hela kakan fullständigt kladdig. Det blev en tjock kaka, ca 2 cm. Kanske är min långpanna mindre än de flesta? Och jag har en varmluftsugn (uppenbarligen så tar allting längre tid i den).

Men åter till själva kladdkakan. Det blev ju enormt mycket kaka. Magarna fulla, frysen full, kylen halvfull. Helt seriöst, vem behöver så här mycket kladdkaka? Möjligtvis om man bjuder in 20-25 personer så går kakan åt. Det blev dock rätt så gott. Men jag tror att man min smak har utvecklats något sedan högstadiet. Jag vill ha mer smak, och inte bara kladd rakt igenom. Jag föredrar att kladdkakor/chokladkakor är mer sega inuti. Nästa gång gör jag after eight tårta istället, den är mycket godare :).

Serverade med grädde och blåbär till. Det var gott!

1 tanke kring ”Kladdigt värre (ja kladdkaka alltså)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.