Svampsäsongen är här

Det känns i luften att hösten är i antågande. Lite vemodigt är det allt med tanke på att den svenska sommaren är så kort, medan längtan efter den varit så lång. Men jag tycker mycket om sensommaren och hösten med, så det känns rätt okej ändå.

Nu längtar jag efter att få komma ut i svampskogarna. Förra året erbjöd ju MASSOR med svamp, och jag hoppas att det kommer finnas en del även i år. Vet inte hur många gånger vi var ute förra året, men många var det!

Efter en tur till Vallentuna.

De här minns jag inte var de kom ifrån, men en hel korg var det uppenbarligen.

Tidiga små höstkantareller blev det också. De första små är finast och godast tycker jag. Men det blev många korgar höstkantareller även efter denna lilla skörd.

Mmmm, det vattnas i munnen när jag tänker på viltskav med smörstekta kantareller och potatismos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.