Sommarpaj

Eftersom vi snart flyttar håller vi på och tömmer ur kyl och frys, så gott det går. Längst in i frysen hittade jag två påsar blåbär, så jag passade på att göra en blåbärspaj.

Blanda ca 0,5 liter blåbär (jag brukar ta lite mer) med 0,5 dl socker och 1 msk potatismjöl. Strö ut i en pajform. Blanda 200 g (3,3 dl) vetemjöl med 3 msk strösocker och 125 g smör. Smula degen över bären. Grädda i ugnen ca 10-20 minuter, 200 grader.

Det finns så många olika pajrecept, men den enklaste varianten – smulpaj – är en av mina absoluta favoriter.

Vaniljsås är godast till tycker jag. Men även vaniljglass går bra ;).

2 tankar kring ”Sommarpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.