Vilket fantastiskt väder vi har haft idag! Svensk sommar har verkligen visat sig från sin bästa sida i år. Åtminstone hittills. Vi har varit på födelsedagskalas idag, samt spenderat några härliga timmar på stranden vid Mälaren.
Ikväll lagade vi Spagetti Carbonara. Jag brukar använda Stefano Catenaccis recept, det är helt klart bäst.
360 g spagetti (jag tar 320 g)
4 st hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g sidfläsk (jag tar kalkonbacon)
100 g riven parmesanost (jag tar lite mindre, men strör sedan ovanpå istället)
salt (jag utesluter det eftersom både osten och baconet är så salt)
svartpeppar
Koka pastan. Stek fläsket/baconet. Blanda ägg, grädde och ost. När pastan kokat klart, blanda den med gräddblandningen. Lägg upp på tallrikar, strö över ost och dra några varv med pepparkvarnen.
Bilden är (liksom receptet) lånad från recept.nu.