Allt det goda har ett slut

Så lider den här semesterperioden mot sitt slut. Det är inte med ångesttyngda ben som jag återvänder till jobbet. Tvärtom ser jag det bara som ett ”kort besök” (närmare bestämt fyra veckor) på jobbet, innan nästa semesterperiod börjar. Sen har vi även börjat fundera över hur resterande semester ska nyttjas under hösten, men inget är bestämt ännu. Det är mycket roligt att se framemot!

Väl på jobbet tror jag dock att jag kommer att sakna att äta en pizza och dricka kall öl till lunch ;).

Och att fika på Strandvägen. Denna cheesecake med toscatopping gick inte av för hackor!

Jag tror inte att det finns något som slår att sitta vid Mälarens strand och äta picknick.

Något jag tycker är mysigt med semestern är att man kan bjuda hem gäster mitt i veckan. Även svärföräldrarna var lediga en av våra semesterveckor, så vi passade på att dricka sangria och äta middag tillsammans.

Och vissa dagar har det varit så varmt att vi med nöd och näppe har släpat oss ut till parken för att äta glass :). Och ja, jag måste erkänna att även jag har fallit för 7Elevens yoghurtglass, trots dess tvivelaktiga innehåll. Jag får väl försvara mig med att jag tål den här glassen riktigt bra (mår dåligt av nästan all annan glass) och att den är ruskigt god för att innehålla så lite kalorier (90 kalorier per 100 gram).

Idag var sista dagen på ledigheten. Vi hade först tänkt att stanna hemma och ”plocka” samt förbereda oss inför arbetsveckan. Men både Klas och jag är ju personer som föredrar att ha det roligt istället, så vi tog t-banan till St Eriksplan där i köpte sushi och satte oss i Vasaparken.

Det blev lite kyligt och kom några regnstänk, så vi packade ihop oss och började promenera runt i Vasastan istället. Förbi Karlbergs slott och över till Kungsholmen. Vädret blev genast bättre.

Vi satte oss på bryggan vid Hornsbergs strand och solade benen och läste. Inte kunde man ana i morse att det skulle bli så varmt och soligt under eftermiddagen/kvällen! Jag älskar förövrigt Hornsberg och Kristineberg. Vem vet, i framtiden kanske vi hamnar här?

En sådan fin kväll ville vi förstås inte förspilla genom att åka hem till tv-soffan, utan vi bänkade oss på Primo Ciao Ciao’s uteservering och åt pasta. Jättegott!

Avslutade med en chokladfondant.

Nu hoppas jag att sommaren fortsätter så här fint som den har börjat (både väder- och aktivitetsmässigt). För även om jag ska till jobbet nu i några veckor så har jag ju kvällarna och helgerna fria. Och jag hoppas att alla som går på sin semester nu på måndag kommer att få det riktigt härligt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.