Härliga semestertider!

I år har vi delat upp sommarsemestern i två block, två veckor nu i juni och två veckor i juli/augusti. Än så länge känns det som en väldigt bra semesterplanering. Jag har aldrig gillat känslan av att ”bränna” all semester på en och samma gång. De två sista veckorna brukar jag ändå bara ha ångest över att semestern snart är slut, och att man mer eller mindre får vänta i ett helt år på ny semester. Det finns mycket forskning som tyder på att det är bättre att dela upp semestern under året. Avslappningen man får av sommarsemestern håller inte i sig mer än några veckor, och sen är man tillbaka i samma ”stressläge” som man var innan.

Nåväl, just nu njuter jag av att slappa och göra små utflykter i alla fall :).

För några dagar sedan åkte Klas och jag till Gustavsberg. Vi kikade lite i hamnen.

Vi picknickade med pastasallad. Måste säga att jag är lite less på det nu.

Den huvudsakliga meningen med besöket i Gustavsberg var dock att besöka Iittala outlet. Där införskaffade vi finfina kaffekoppar från Rörstrand, Swedish Grace. Älskar dem!

Semestertider är lästider för mig. Jag har svårt att finna ro annars. I sommar blir det sagor för vuxna.

Vi tar oss tid att laga god mat. Finns väl inget som slår skaldjur, när det kommer omkring.

Och det finns tid för låååååånga frukostar. Här med min nyinförskaffade Muminmugg. Allt smakar lite bättre i den.

lgår blev det även ett besök uppe på Fåfängan med Lisa.

Jag åt en riktigt god smörgås med ljummen laxröra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.