Vegetarisk lasagne

Här kommer recept på en maffig och riktigt god lasagne. Lättare för kroppen än en köttlasagne, men precis lika mättande.

För en bamsestor form behövs följande:

18 lasagneplattor

1,5 dl mjölk

Maizena

1,5 tsk salt

Vitpeppar

2 burkar krossade tomater

1 grön paprika, tärnad i små bitar

0,5 gul paprika, tärnad i små bitar

1 zucchini, tärnad i små bitar

1 morot, riven

2 gula lökar, finhackade

250 g majskorn

3 vitlöksklyftor, pressade

1 kruka basilika, hackad

Salt & svartpeppar efter behag

En nypa socker

Massor av riven (gärna lagrad) ost

Gör så här:

Koka ihop vit sås på mjölken, maizenan, 1,5 tsk salt och vitpeppar.

Fräs löken och grönsakerna i en traktörpanna. Krydda och häll över de krossade tomaterna. Varva alltihopa med lasagneplattorna i en ugnssäker form. Börja och avsluta med grönsaksröran/såsen i botten. Ställ in i ugnen på 225 grader med aluminiumfolie ovanpå, cirka 20 minuter. Ta ut formen och strö över osten, gratinera i ytterligare 15 minuter, utan aluminiumfolie.

Lyckligtvis så blev det mycket mat över, så jag får många smarriga matlådor nästa vecka. Och lasagne är ju faktiskt godast dagen efter, när den har dragit åt sig, och inte är så ”rinnig”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.