Ett hälsosammare liv!

Sommaren närmar sig med stormsteg, och det är bäst att fundera lite över strandkroppen. Eller nja, det brukar jag faktiskt inte göra så mycket när det kommer omkring. Men Klas och jag har bestämt oss för att leva lite hälsosammare i alla fall, och det innebär förutom mer motion – kalorisnålare mat.

Vi har inte tänkt att ändra så mycket i kosthållningen, utan försöker främst att tänka på mängderna, samt att dra in på godis/fikabröd/snacks. Hittills har det gått riktigt bra!

Idag åt jag ugnsbakad lax (80 g), med crème fraïche saffran och tomat (20 g), gröna oliver (4 st) samt spagetti (75 g i okokt form). Det gav totalt 474 kalorier. Grönsakerna är inte medräknade då.

Det svåraste är att äta på restaurang eller hemma hos någon annan, för då vet man inte vad som är i maten eller hur mycket det är. Men man får använda sitt sunda förnuft (och ögonmåttet) och utesluta det mest ”farliga” och inte äta sig proppmätt.

Igår åt jag lunch på Shanti. Jag tycker att det är viktigt att man kan leva ett ”normalt” liv och äta sådant som man tycker om. Shanti är förövrigt en riktigt bra indisk restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.