Bananglass

Banan är inte riktigt min grej – förutom i syntetisk form så som i glass och godis. Men nu tänkte jag att jag skulle prova att tillverka glass med riktig banan i. Lånade receptet från receptfavoriter.

  • 0,5 vaniljstång

  • 1,5 dl mjölk

  • 2 dl vispgrädde

  • 3 äggulor

  • 1 dl socker

  • 2 bananer

  • 2 msk pressad citron

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en stor kastrull.
  2. Häll i mjölk samt grädde och vispa ut vaniljen. Tillsätt också vaniljstången.
  3. Koka upp under omrörning och ställ åt sidan.
  4. Vispa äggulor och socker fluffigt i en stor bunke.
  5. Vispa ner lite av den varma gräddmjölken i taget i äggblandningen.
  6. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och låt det sjuda till 80 grader under omrörning.
  7. Häll över i en bunke och låt svalna.
  8. Skala och mixa eller mosa bananerna tillsammans med citron.
  9. Rör ner bananröran i glassmeten.
  10. Kör sedan i glassmaskinen, enligt instruktionerna.Konsistensen blev inte så bra. Alldeles för lös, och nästan lite seg. Smaken blev dock riktigt bra, och glassen kändes väldigt gräddig och len.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.