Invigning av glassmaskin

Jag är ingen glassmänniska, men jag har länge sneglat på en glassmaskin då jag hört mycket positivt om dem. Eftersom ICA Maxi hade rea på dessa (399 kr för de röda glassmaskinerna, ingen rea på de andra färgerna), så tyckte jag att det var värt att prova.

Jag invigde glassmaskinen med att göra hallonglass. Hittade receptet på internet (finns många snarlika recept så jag anger ingen källa).

3 äggulor

1 dl socker

3 dl vispgrädde

188 g frysta hallon

Vispa äggen och sockret vitt. Häll i hallonen och grädden (inte vispad), och rör om. Häll upp smeten i glassform (den här smeten är lagom till två glassformar). Kör igång glassmaskinen enligt instruktionen.

Resultatet var jättebra! Troligtvis så körde jag glassmaskinen lite för kort tid, för glassen stelnade inte riktigt till. Men smaken var helt gudomlig! Har aldrig ätit en glass som smakar så bra som denna. Lejonet & Björnen och Ben & Jerry kan slänga sig i väggen.

Jag serverade den med krossade maränger och lakritssås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.