Igår lagade jag, kanske världens godaste, älggryta. Ställde den i kylen över natten, och provade nu ikväll. Oj oj oj, vad gott det blev! Extra nöjd är jag över att jag själv har gjort receptet. Laga och njut!
500 g älggrytbitar
Lök (jag tog 1 gul lök, och 3 schalottenlökar)
1 dl crème fraïche
1 dl grädde
1,5 dl rött vin
En skvätt vatten
1 buljongtärning
2 tsk kinesisk soja
2 msk messmör
1 tsk timjan
1 tsk viltkrydda
Salt och peppar
Smör att steka i
Salta och peppra köttet, bryn det i smör. Bryn även löken. Lägg köttet och löken i en stor gryta. Häll över vinet, crème fraïchen, grädden och vattnet. Krydda med timan och viltkrydda. Lägg/häll i buljongtärningen, sojan och messmöret. Låt koka i 1,5 timme. Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker.
Tips! Man behöver inte göra den så ”fet”. Går säkerligen lika bra med vatten + en skvätt grädde eller fraïche.
Jag kan även tänka mig att det skulle vara gott med bacon i.