Älggryta

Igår lagade jag, kanske världens godaste, älggryta. Ställde den i kylen över natten, och provade nu ikväll. Oj oj oj, vad gott det blev! Extra nöjd är jag över att jag själv har gjort receptet. Laga och njut!

500 g älggrytbitar

Lök (jag tog 1 gul lök, och 3 schalottenlökar)

1 dl crème fraïche

1 dl grädde

1,5 dl rött vin

En skvätt vatten

1 buljongtärning

2 tsk kinesisk soja

2 msk messmör

1 tsk timjan

1 tsk viltkrydda

Salt och peppar

Smör att steka i

Salta och peppra köttet, bryn det i smör. Bryn även löken. Lägg köttet och löken i en stor gryta. Häll över vinet, crème fraïchen, grädden och vattnet. Krydda med timan och viltkrydda. Lägg/häll i buljongtärningen, sojan och messmöret. Låt koka i 1,5 timme. Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker.

Tips! Man behöver inte göra den så ”fet”. Går säkerligen lika bra med vatten + en skvätt grädde eller fraïche.

Jag kan även tänka mig att det skulle vara gott med bacon i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.